Matsmart Stories
Äitienpäiväksi ihanat omenaruusut
Omenaruusut ovat ilo silmälle ja makunystyröille, siis täydellinen lisä äitienpäivän kahvipöytään. Ja mikä parasta - voit hyödyntää niihin joulusta pakastimeen jääneen torttutaikinan!
🌹 Neljään omenaruusuun tarvitset 🌹
2 torttutaikinalevyä/lehtitaikinalevyä
3 punaista omenaa
Sitruunaa
Kanelia
Persikkahilloa
Tomusokeria
- Nosta torttutaikinat huoneenlämpöön sulamaan
- Pilko omenat erittäin ohuiksi lohkoksi. Mitä ohuempi, sen parempi!
- Aseta omenalohkot mikroastiaan, purista sekaan yhden sitruunan mehu ja kaada astiaan vettä sen verran, että lohkot peittyvät
- Mikrota täydellä teholla n. 5 min, kunnes lohkot ovat pehmeitä. Valuta siivilällä ylimääräinen vesi pois
- Kauli torttutaikina ohuemmaksi ja puolita pitkittäin
- Sivele taikinan keskelle persikkahilloa ja ripottele kanelia
- Asettele omenalohkot taikinan reunaan, käännä toinen reuna lohkojen päälle ja rullaa varovasti ruusuksi. Tue lohkoja toisella kädellä rullatessa.
- Nosta omenaruusut leivinpaperipaloilla vuorattuun muffinsivuokaan
- Paista uunissa 200 C 20-25 min
- Valmista! Koristele tomusokerilla ja kanelilla 😋