Ihanan makea jÀlkiruokaherkku hakusessa? Kokeile tÀtÀ herkullista banoffeeta, joka valmistuu nopeasti ja sopii tÀydellisesti kevÀtpöytÀÀn.
ReseptistÀ riittÀÀ kahdelle.
Tarvitset:
- 2 banaania
- 1-2 dl kreikkalaista jogurttia
- 4 digestive-keksistÀ
- 6 tuoretta taatelia
- 1 rkl mantelilevitettÀ
- Âœ dl vettĂ€
- œ tl kanelia
- ripaus suolaa
- 1 dl kuohukermaa
- œ tl vaniljasokeria
Tee nÀin:
- Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi ja laita kerros banaaniviipaleita lasiin.
- Ripottele pÀÀlle kreikkalaista jogurttia ja murenna keksejÀ jogurtin pÀÀlle.
- Valmista taatelikaramelli sekoittamalla taateleita (ilman kiviÀ), mantelivoita, vettÀ, kanelia ja ripaus suolaa, kunnes saat nestemÀisen karamellimaisen koostumuksen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.
- Kaada taatelikaramelli keksikerroksen pÀÀlle, lisÀÀ pÀÀlle toinen kerros banaaniviipaleita.
- Viimeistele jÀlkiruoka kermavaahdolla, ylimÀÀrÀisillÀ murennetuilla kekseillÀ, taatelikaramellilla ja banaaniviipaleilla.
Tarjoa helppona pienenĂ€ jĂ€lkiruokana vieraille tai hemmottele itseĂ€si.đ