Matsmart Stories
Hasselpähkinä-joulukuusi 🎄⭐
Joulupöydän hitti - wiener-kuusi!
Helppo ja mehevä joulukuusi joulun jälkiruokapöytään - kyllä kiitos! Tähän herkkuun tarvitset:
- 2 pakettia lehtitaikinaa
- 150g omenasosetta
- 100g hasselpähkinöitä (suosittelemme By Motatos -hasselpähkinöitä)
- 150g sokeria
- 2 tl kanelia
- 1 vatkattu muna tai 1 rkl maitoa voiteluun
Tee näin:
- Kuumenna uuni 185 asteeseen.
- Muotoile toinen lehtitaikinoista neliöksi ja laita se leivinpaperin päälle.
- Levitä omenasose taikinan päälle ja ripottele pinnalle hienonnettuja hasselpähkinöitä, sokeria ja kanelia.
- Laita kevyesti täytteiden päälle toinen lehtitaikina.
- Leikkaa päällimmäisestä lehtitaikinasta kolmio ja lisää siihen parin sentin välein leikkauksia, joista tulee kuusen oksa.
- Muotoile ylimääräisestä taikinasta tähti ja se kuusen päälle.
- Loput ylimääräisestä taikinasta voi leikata ja rullata pieniksi croissanteiksi ja laittaa leivinpaperille yhdessä joulukuusen kanssa. Voitele joulukuusi munalla tai maidolla ja ripottele pinnalle hieman ylimääräistä sokeria ja hasselpähkinöitä.
Paista joulukuusta n. 20-25 minuuttia - kunnes se on kullanruskea ja rapea. Tarjoile heti esimerkiksi glögin kaverina! ❤️