Porkkanakakku ei ole turhaan monen suosikki jälkiruoka - onhan se täydellinen yhdistelmä raikasta porkkanaa ja makeaa täytettä!
Reseptistä riittää 12 hengelle.
Tarvitset:
- 300g vehnäjauhoja
- 250g sokeria
- 75g saksanpähkinöitä
- 2 tl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ripaus suolaa
- 4 munaa
- 2 dl oliiviöljyä
- 350g porkkanaa karkeasti raastettuna
Täytteeseen tarvitset:
- 150g tuorejuustoa
- 100g voita, huoneenlämpöistä
- 200g tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruuna
Tee näin:
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita ensin kaikki kuivat aineet: jauhot, sokeri, hienonnetut saksanpähkinät, kaneli, vaniljasokeri, jauhettu inkivääri, leivinjauhe ja suola.
- Lisää muna ja öljy ja sekoita kaikki hyvin ja kääntele porkkanaraaste mukaan taikinaan.
- Laita leivinpaperi vuokaan ja levitä taikina siihen.
- Paista kakkua n. 35-40 minuuttia uunin keskiosassa.
- Työnnä terävä veitsi läpi ja testaa näin, onko kakku kypsää. Jos taikinaa jää veitseen, paista kakkua vielä lisää.
Anna kakun jäähtyä TÄYSIN ennen kuorrutuksen levittämistä.
- Vatkaa tuorejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. - Raasta kuorrutteen päälle hieman sitruunan kuorta.
- Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele sitruunankuorella.
- Kakku on nyt valmis tarjottavaksi. 🎂