Ratatouille sopii täydellisesti lounaaksi - tarjoile lämpimänä esim patongin kera.
Reseptistä riittää neljälle
Tarvitset:
- 1 punasipulin
- 2 paprikaa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 purkkia paseerattua tomaattia
- 1 kasvisliemikuution
- 2 tl kuivattua basilikaa + ylimääräistä ripottelua ajatellen
- 1 kurpitsan
- 1 munakoiso
- 4 tomaattia
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Pippuria
- Suolaa
- Koristeeksi tuoretta basilikaa
Tee näin:
- Kuumenna pannu pienellä lämmöllä oliiviöljyn kanssa.
- Hienonna sipuli ja paprika ja paista pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Pilko valkosipuli hienoksi ja lisää pannulle hienonnettujen tomaattien, liemen ja kuivatun basilikan kanssa.
- Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita sauvasekoittimella kastikkeeksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa kurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
- Kaada tomaattikastike uuninkestävään vuokaan, esim. piirakkavuokaan ja laita kurpitsa-, munakoiso- ja tomaattiviipaleet päällekkäin.
- Ripottele päälle hieman kuivattua basilikaa, pippuria ja suolaa.
- Paista ratatouillea n. 35 minuuttia.