Täyteläinen Shahi Paneer 🥜
Kokkaa intialaisesta ravintolasta tuttua Shashi Paneeria kätevästi kotona! Täyteläinen Shahi Paneer maistuu koko perheelle, ja reseptistä riittää sopivasti neljälle.
Shahi Paneer
Nappaa talteen herkullinen resepti koko perheen herkkuun. Ainekset valmistukseen:
- 300 g paneer-juustoa kuutioituna
- 2 rkl voita
- 1 iso sipuli hienonnettuna
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl valkosipulia pilkottuna
- 2 kokonaista tomaattia soseutettuna
- 1/2 dl cashewpähkinöitä, liotettuna ja soseutettuna
- 2 dl kermaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1-2 tl chilijauhetta (valinnainen)
- Suolaa maun mukaan
- 1 rkl kuivattua fenkolinlehteä (kasuri methi)
- Tuoretta korianteria koristeluun
- Ripaus sokeria
Tee näin:
Lämmitä voi pannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota, kunnes sipuli kuullottuu.
Lisää raastettu inkivääri ja valkosipuli. Paista hetken. Lisää soseutettu tomaatti, sekoita ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää soseutetut cashewpähkinät, sekoita hyvin ja anna kiehua muutama minuutti.
Nyt on aika lisätä mausteet: garam masala, kurkuma, jauhettu korianteri ja chili. Sekoita hyvin.
Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes se paksunee hieman.
Lisää paneer-kuutiot kastikkeeseen ja kypsennä vielä 5-7 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää kasuri methi (fenkolinlehdet) antamaan makua. Koristele tuoreella korianterilla ennen tarjoilua.
Tarjoile Shahi Paneer tuoreen naan-leivän tai basmatiriisin kanssa. Tämä ruokalaji tuo juhlan tuntua arkeen ja varmasti ilostuttaa kaikkia ruokapöydän ääressä. Hyvää ruokahalua! 🍛🌿✨