Valmista helppo hävikkipizza
Pizzaperjantai hävikkityyliin
Vietä sinäkin pizzaperjantai ja tuunaa hävikkiruokinen kuningas, nimittäin herrrkullinen hävikkipizza! Niinhän se on, että pykälää paremmat kokit heittävät vähemmän ruokaa pois ja täytteeksi tähän hävikkiunelmaan sopivat niin jääkaapista löytyvät vihannekset kuin edellispäivän ylijäämätkin. Ei muuta, kun hihat heilumaan ja suussa sulava hävikkipizza odottaa syöjäänsä!
Hävikkipizzojen valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana! Nappaa alta matsmartilaisten suosikkiyhdistelmät sekä ohje helposti kaulittavaan pizzataikinaan:
Aurinkokuivattu tomaatti–omena-sinihomejuustopizza
(Valkoinen pizza, tomaattikastikkeen voi korvata hunajalla tai ranskankermalla)
Lohi–sipuli-smetanapizza
Herkkusieni–kinkku–pestopizza
Vegaaninen pizza margherita
Pizzapohja:
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita muut aineet joukkoon ja anna taikinan kohota hyvin liinan alla noin 30 minuuttia. Paista pizza uunin alaosassa noin 250 asteessa n. 15 min.
Tomaattikastike pohjalle:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tomaattimurska
- 2 rkl tomaattipyrettä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 tl sokeria
Hienonna valkosipuli ja lisää joukkoon muut ainesosat. Voit halutessasi viimeistellä kastikkeen hienonnetulla basilikalla.
Nappaa tarvikkeet pizzan tekoon ja vietä maukas pizzaperjantai.