Matsmart Stories
Katkarapukeitto 🥣
Katkarapukeitto lämmittää kylmänä pakkaspäivänä - ja maistuu koko perheelle!
Talvipäivä ja katkarapukeitto = täydellinen match! Tämä herkku maistuu erityisen hyvältä ulkoilupäivän jälkeen. Kokeile ja ihastu!
AINESOSAT neljän hengen keittoon:
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 1 rkl voita
- 1 pieni sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 dl valkoviiniä
- 5 dl hummerifondia tai hyvää kalalientä
- 2 dl kermaa
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- Seesaminsiemeniä halutessasi
- Pavunituja halutessasi
TEE NÄIN:
- Aloita sulattamalla katkaravut, jos käytät pakastettuja katkarapuja. Valuta ravut huolellisesti.
- Kuullota seuraavaksi sipuli: sulata voi keskilämmöllä isossa kattilassa. Lisää valkosipuli, ja kuullota niitä kunnes sipulit ovat pehmeitä , tähän menee noin 3-5 minuuttia.
- Lisää viini: kaada valkoviini kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia, jotta alkoholi haihtuu.
- Lisää hummerifondi (tai kalaliemi) sekä mausteet. Lisää mukaan myös cayennepippuri.
- Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma: sekoita kerma keittoon ja kuumenna, mutta älä anna keiton enää kiehua.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää katkaravut keittoon ja kuumenna ne läpikotaisin. Älä keitä, etteivät katkaravut muutu kumimaisiksi.
- Tarkista maku ja lisää tilli sekä siemenet & pavunidut juuri ennen tarjoilua.
VINKIT ONNISTUMISEEN:
- Katkarapujen lisääminen keittoon viimeisenä vaiheena varmistaa, että ne pysyvät mehukkaina ja herkullisina.
- Voit säätää cayennepippurin määrää oman maun mukaan - näin voit vaikuttaa siihen, kuinka tulinen keitosta tulee.
- Hummerifondi antaa keitolle herkullisen maun, mutta voit korvata sen myös kalaliemellä, jos hummerifondia ei ole saatavilla.
Tarjoile kuuman keiton kanssa tuoretta leipää tai patonkia.
Nauti 💚